Zomer Solstice

Op dinsdag 21 juni zal de Zomer Solstice of Zomerzonnewende van 2022 plaatsvinden. Het is de langste dag van het jaar op het noordelijk halfrond en luidt het begin van de zomer in. Hoe heerlijk is het om nog lekker lang buiten in de tuin of op het terras te genieten van de late avondzon.


Ieder jaar heeft twee zonnewenden, een in juni en een in december. Het woord "Solstice" is van Latijnse oorsprong en is afgeleid van de woorden Sol, dat "zon" betekent en het woord sistere, dat "stilstaan" betekent. Zowel op de juni zonnewende als op de december zonnewende keert de zon haar schijnbare jaarlijkse noord-zuidbeweging om.


Op verschillende plekken van de wereld wordt dit groots gevierd, ik deel hierbij een aantal beroemde plaatsen met je.


Stonehenge, Wiltshire, Engeland


Misschien wel een van de bekendste plaatsen ter wereld voor de tradities van de zomerzonnewende. Op het terrein staan ingenieus ontworpen neolithische structuren om het opgaande licht van de zonnewende te laten zien. Het lijnt de zonsopgang bij deze gelegenheid perfect uit met een cirkel van reusachtige stenen op de site. Er wordt vermoed dat de eeuwenoude stenen tempel gebouwd is voor menselijke offers (aangezien er vele skeletten gevonden zijn) of om astronomische redenen, de stand van de zon, de maan en de sterren.


Chichén Itzá, Mexico

De piramiden van Chichén Itzá op het Mexicaanse schiereiland Yucatán, een wonder van oude architectuur, zijn een prachtige plek om de langste dag van het jaar te vieren. De precieze constructie en techniek van de piramiden zorgen twee keer per jaar voor een visueel schouwspel waarbij de centrale piramide van El Castillo aan de ene kant baadt in puur zonlicht en aan de andere kant in de volle schaduw.


Maya zonnewende, Guatemala

De zomer solstice in Guatemala is een uitstekend moment om de huidige Mayacultuur te observeren, maar ook om een glimp op te vangen van het verleden van het land. Tikal is een van de beroemdste Maya-ruïnes in Midden-Amerika. De rituelen rond altaren zoals de Tempel van de Maan en de Tempel van de Grote Jaguar vinden plaats rond de zomerzonnewende. 


Wil jij ook de Zomer solstice vieren? Start dan je dag met een zonnegroet, ga daarna zitten met pen en papier en schrijf in liefde op waar je afscheid van wilt nemen. Wat wil je anders gaan doen? Neem de tijd om van deze oude gewoonten of van deze mensen energetisch afstand te doen en verbrand het papiertje.


Begin nu met een schone lei. Schrijf drie dingen op die je graag in je leven wilt uitnodigen en visualiseer hoe je dit in je leven toepast, voel hoezeer je ervan geniet. Zie jezelf dansen met je nieuwe partner of hoe je bijv. je nieuwe woning binnenstapt. Happy Summer Solstice!


Carpe punctum. pluk het moment en leef met zwier,Michelle van Jouw Juweeltjes

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper BraceletStress Relieving Jasper Bracelet
70% korting

Stress Relieving Jasper Bracelet

€ 29,95 € 99,90
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products