Weinig tijd, maar toch fit en slank blijven...

Een goede manier om weer terug in vorm te komen is Tabata. Deze vorm van high intensity training bestaat uit 20 seconden voluit trainen om daarna 10 seconden rust te nemen. Het is de bedoeling om 8 sets te doen, dus binnen 4 minuten kun je een complete training erop hebben zitten.

De Japanse wetenschapper Izumi, concludeerde naar aanleiding van zijn onderzoek dat deze 4 minuten een groter effect hebben op de zuurstofopname en vetverbranding dan bijvoorbeeld een uur lang duurtraining.

Door jezelf binnen een bepaalde tijd intens te trainen kun je vlot weer in vorm komen. Laat jezelf 20 seconden alles geven. Dit kan bijvoorbeeld rennen, fietsen, opdrukken of squaten zijn. 

Ook traplopen of hill runs zijn een goede manier om in korte tijd alles eruit te gooien. Na  20 seconden zul je geheel buiten adem zijn en heb je tijd nodig om weer op adem te komen. Dit noemen we de recoverytijd.

Tijdens de korte en intensieve workouts wordt je hartslag continu aanzienlijk verhoogd. Deze inspanningen en verhoogde hartslag hebben een positieve uitwerking op je kracht, conditie, snelheid, spiermassa en vetverbranding.

Je kunt beginnen met 4 minuten per dag en dit 3 dagen per week doen. Misschien wil je het elke dag gaan doen, maar hou jezelf in en begin met drie dagen per week.

Voer na een week de 4 minuten op naar 8 minuten door de set te herhalen. Na nog een week voer je het op naar 12 minuten en zo ga je door totdat je drie dagen per week een tabata workout van 20 minuten doet.

Je lichaam is jouw tempel, hoe beter je ervoor zorgt hoe langer je er plezier van hebt! Drink veel water en kies vaker voor groenten en fruit. Zo kun je beter genieten van al het moois dat het leven je te bieden heeft!

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,

 

Michelle van Jouw Juweeltjes

 

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper BraceletStress Relieving Jasper Bracelet
70% korting

Stress Relieving Jasper Bracelet

€ 29,95 € 99,90
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products