Wat is een Mantra?

Soms als we in meditatie zitten dwalen onze gedachten in alle richtingen af. Een mantra helpt ons om onze aandacht gericht te houden op één woord of zin. Het woord 'mantra' komt uit het Sanskriet, 'Man' betekent gedachten' en het woord 'tra' betekent bevrijden. Dus mantra betekent letterlijk 'het bevrijden van het denken'.


Doordat je je aandacht focust is de kans kleiner dat je afdwaalt, tijdens meditatie of gebed. Het echte geheim zit in de klank. Alles is energie; alle materie is opgebouwd uit energie en beweegt altijd in vibratie. De trilling van het geluid zet de trilling van je lichaam in beweging.


Mantra's zijn zo samengesteld dat ze een zeer zuiver trillingsniveau hebben. Om een mantra te laten werken, hoef je hem niet hardop uit te spreken. Herhaal de mantra in stilte voor jezelf tijdens de meditatie. Iets hoeft niet per se geluid te maken om te vibreren; denk aan licht.


Werken met een mantra kan rust brengen, maar het kan ook energie in beweging brengen. Probeer de gouden regel van Self paced learning toe te passen, dat wil zeggen: niet te veel, maar ook niet te weinig. Als je zou beginnen met een uur mantra's te reciteren, zou je zoveel vastzittende energie vrijmaken dat je systeem het niet zou kunnen verwerken. Bouw het dus langzaam op.


Sommige mensen worden heel helder en wakker bij het reciteren van een mantra. Het beste is om met je mantra te werken voor het ontbijt of aan het eind van je werkdag. Voor het slapen gaan is niet aan te raden, omdat je dan misschien niet meteen kunt slapen.


De moeder van alle mantra's, Aum, Ohm of OM, is een klassieke kleine mantra die je geest tot rust zal brengen. Het staat voor het oergeluid waaruit al het leven is ontstaan. De drie letters verwijzen naar de trimurti, de drie-eenheid gevormd door de Hindoe Goden Brahma, Vishnu en Shiva.


Bouw deze mantra langzaam op door hem tweemaal per dag te beoefenen gedurende 5 minuten, dan 10 minuten, 15 minuten en dan 20 minuten.


Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,


Michelle van jouw Juweeltjes

Dit ga ik zeker uit proberen, dank alvast
Michelle

Diny van der Heide

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper BraceletStress Relieving Jasper Bracelet
70% korting

Stress Relieving Jasper Bracelet

€ 29,95 € 99,90
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products