Waarom is sporten zo belangrijk?

Heerlijk hardlopen of een intensieve yogaklas, alles werkt mee om een gezond en flexibel lichaam te verkrijgen. Veel mensen voelen dat een goede workout stress verlicht. Dat komt omdat lichaamsbeweging cortisol - het stresshormoon - vermindert.

Te veel cortisol zorgt ervoor dat je hunkert naar suiker en koolhydraten en op zoek gaat naar comfort food. Door flink te sporten, worden je cellen en spieren gevoeliger voor insuline, zodat je minder nodig hebt. Minder insuline betekent minder buikvet!

Ook je hersens worden gezonder. Lichaamsbeweging verbetert het geheugen, de concentratie en het leervermogen. High-intensity training is het beste anti-depressiemiddel. Sporten zorgt dat je hersens elastischer worden. Het helpt je stemming te verbeteren en geeft je een energie boost. Zo wordt de stress in  lichaam en geest beduidend minder.

Naast het stimuleren van je dikke darm zorgt een high-intensity training ervoor dat je lichaam gifstoffen via je huid kan afvoeren. Werk jezelf tenminste 3 keer per week flink in het zweet, zodat de chemische stoffen door je poriën kunnen worden afgevoerd.

Een rustige yoga flow of wandelen helpt je bloedsomloop op gang en spoelt alle gifstoffen uit je lymfestelsel. Lukt het niet om overvloedig te zweten, overweeg dan eens een sauna bezoekje.

Vergeet het leven niet te vieren! Je seksleven kan door regelmatig te sporten een boost krijgen. Een betere bloedsomloop en meer energie zijn hiervoor twee van de vele redenen. 

Bescherm je hart en verminder het risico op een hartaanval of een beroerte door te sporten. Het verminderd de kans op ontstekingen (de oorzaak van vele ziekten). Ook brengt het de hormonen in balans, waardoor borstkanker en andere veelvoorkomende vormen van kanker afnemen.

Een gezond en flexibel lichaam zorgt voor een gezond en flexibele geest, zo kun je genieten en eenvoudig meebewegen op de prachtige kansen die het leven je zeker gaat brengen.

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,

 

Michelle van Jouw Juweeltjes

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper BraceletStress Relieving Jasper Bracelet
70% korting

Stress Relieving Jasper Bracelet

€ 29,95 € 99,90
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products