Vergeving - Maak je vrij

Misschien voelt voor jou het woord "vergeving" als iets zwaars of iets heel serieus. Toch hoeft het helemaal niet al te veel moeite te kosten. De energie die je kwijtraakt aan het vasthouden aan haat of boosheid, zorgt voor een blokkade.

Je kunt mensen verliezen door vast te houden aan dat ene moment dat de ander iets deed wat jij als onvergeeflijk ervaart. Er zijn in iedere familie wel ruzies die al jarenlang voortduren, zonder dat iemand meer weet waar het over ging.

Vergeven betekent niet dat je hetgeen je is aangedaan ook moet vergeten. De rapper Tupac zei over zijn vijanden: "I still want you to eat, just not at my table". Ik wil nog steeds dat je eet, maar niet aan mijn tafel.

Het meedragen van boosheid is vermoeiend, het houdt je van je natuurlijke positiviteit weg. Het leven is gemaakt om van te genieten! Probeer je emotioneel los te koppelen van de boosheid. Vaak zit er in jouw boosheid een beleving van de werkelijkheid die gebaseerd is op enkel jouw kant van het verhaal.

Probeer jezelf boven het conflict te zetten en er met een liefdevolle onpartijdige blik naar te kijken. Vermijd jezelf in een staat te werken, waarin de uitkomst van deze onenigheid heel belangrijk voor je is. Je hoeft niet zover te gaan dat je niet meer terug kunt.

Geef de ander een kans en stuur jezelf steeds bij. Merk je dat er misbruik van je gemaakt wordt, wees dan lief voor jezelf. Vergeef en hak de knoop door. Mensen die jouw waarde niet weten te waarderen, heb je beter niet om je heen. Zelfs als je al jarenlang vrienden bent, groeien we soms uit elkaar

Kies altijd voor liefde, maar laat je niet steeds voor het karretje spannen. Onthoud ook dat je op sommige momenten emotioneel geladen bent, probeer dan het conflict uit de weg te gaan. Het is een klein momentje, waar je zelf de keuze kunt maken. Je hoeft niet elke strijd te winnen.

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,

 

Michelle van Jouw Juweeltjes

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper BraceletStress Relieving Jasper Bracelet
70% korting

Stress Relieving Jasper Bracelet

€ 29,95 € 99,90
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products