Turquoise - De steen der Expressie

Een spirituele edelsteen die ook wel bekend staat als de "Steen van Expressie", is de Turquoise. Deze lichtblauwe steen bevordert de communicatie tussen het fysieke en het spirituele. Ook versterkt het paranormale vermogens, de intuïtie en wijsheid. Het laat je zien dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk

Turquoise is een sterk helende en beschermende steen. Het brengt de chakra's, en daarmee jou, in balans. Deze edelsteen is onder andere verbonden met het keelchakra en helpt je om liefdevol je waarheid te uiten. Het is een zuiverende steen en vermindert de negatieve effecten van elektromagnetische smog en verontreinigende stoffen in de atmosfeer.

De edelsteen biedt troost aan de geest en geeft kracht aan het lichaam. Het werkt pijnstillend, ontspannend, ontstekingsremmend en ontgiftend. Het heeft een positieve invloed op reuma, jicht, de ogen, het immuunsysteem en virale infecties.

Turquoise helpt om in contact te komen met het hoger bewustzijn en leidt de energie van de hemel naar de aarde. Als het op de keel wordt gelegd, neutraliseert het de kracht van oude geloften, waardoor de ziel zich kan uiten zonder de beperkingen van het verleden. 

Het verlicht stress en brengt de aandacht terug naar het hart. Ook werkt het empathisch en harmoniserend. Het helpt de oorzaken van geluk en ongeluk te herkennen en die te beheersen.

Als je sieraad het toelaat kan je de edelsteen 30 seconden onder koud stromend water afspoelen, met een duidelijke intentie om het te reinigen. Laat het niet te lang onder water staan, want dat kan dit van nature poreuze edelsteen beschadigen.

Een andere manier is om smudge stokjes of witte salie te gebruiken. Steek de kruiden aan, blaas de vlam uit en laat de rook je Turquoise cleansen. Je kunt je edelsteen ook reinigen en opladen onder de krachtige energie van een volle maan of nieuwe maan. Zet een positieve intentie en laat het vanaf de schemering tot aan de dageraad opladen.

Turquoise hoort bij de sterrenbeelden: Leeuw, Boogschutter, Steenbok en Vissen. Je kunt het Hartchakra (liefde en compassie), Keelchakra (communicatie en creativiteit) en Derde Oog Chakra (intuïtie en zelfreflectie) versterken en helen door Turquoise te dragen.

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,

Michelle van Jouw Juweeltjes

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper BraceletStress Relieving Jasper Bracelet
70% korting

Stress Relieving Jasper Bracelet

€ 29,95 € 99,90
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products