Swadhisthana - sacraal chakra

Het tweede chakra is oranje van kleur en is gelegen op de wervelkolom, net onder de navel (onderbuik, genitalien en baarmoeder). In Sanskrit heet het tweede chakra Swadhisthana, dit betekent beminnelijkheid. De functie van dit chakra is verlangen, plezier, seksualiteit en voortplanting. Het element dat erbij hoort is water.

De gevoelstoestand die bij het tweede chakra hoort zijn tranen (van verdriet en geluk). De corresponderende lichaamsdelen zijn de baarmoeder, genitaliën, nieren, blaas en bloedsomloop. Als je tweede chakra niet goed functioneert kun je te maken hebben met impotentie, frigiditeit, problemen met de blaas, baarmoeder, nieren of stijfheid in de onderrug.

Zoals de maan verantwoordelijk is voor de getijden, zo zijn onze begeerten en hartstochten in staat grote oceanen van energie in beweging te brengen. Het tweede chakra is gerelateerd aan de maan. De maan beheerst het mysterieuze, het ongeziene, het duistere en het vrouwelijke. Dit geeft aan dit centrum een zeer subtiele kracht, die we kunnen gebruiken als we in de uiterlijke wereld iets willen veranderen.

Chakra twee omvat de meer ‘vrouwelijke’ eigenschappen die in verband worden gebracht  met ontvankelijkheid, gevoelens en moederlijkheid. Het voortbrengen van nieuw leven, dat zich concentreert in het gebied van Swadhisthana (baarmoeder) is iets specifiek vrouwelijks. 

Ook is het tweede chakra gerelateerd aan emoties en lustgevoelens, deze vormen de wortels van begeerte. Door middel van begeerte scheppen we beweging. Door middel van beweging brengen we verandering teweeg. Bewustzijn wordt door verandering van brandstof voorzien. Dit is de essentie en de functie van het tweede chakra.

Heb je onderdrukte woede of weggestopt verdriet, ga dan eens het bos in en schreeuw alles van je af. Als je dat te gewaagd vindt, schreeuw dan in de auto, je zult merken dat het je emotioneel kalmeert.  Geniet van een bad of ga heerlijk zwemmen in de zee terwijl je bewust contact maakt met het element water dat brengt je tweede chakra in balans.

Draag Koraal, oranje Calciet, rood Jaspis, Topaas of Citrien, deze brengen evenwicht in je emotionele lichaam en helpen je je gevoelens op een goede constructieve manier te uiten.

 

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper BraceletStress Relieving Jasper Bracelet
70% korting

Stress Relieving Jasper Bracelet

€ 29,95 € 99,90
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products