Stress - Hoe ga je hiermee om?

Het kan op bepaalde momenten in het leven voorkomen dat je onder grote druk komt te staan. Met alle goede bedoelingen en ideeën gaan er vaak buiten jou om dingen toch mis. Soms voel je je dan in de steek gelaten of heb je het gevoel dat je er helemaal alleen voor staat. Weet dat er altijd een oplossing is en dat alles meewerkt ten goede.


Waar vaak de meeste stress door gecreëerd wordt is dat je niet helemaal kunt overzien wat er als eerste aangepast moet worden om de druk te verlichten. Wat een heel goed startpunt is, is om jezelf een pluim geven voor wat je tot nu toe allemaal bereikt hebt. Dit kan soms een uitdaging lijken, maar als je er echt voor gaat zitten weet ik zeker dat je in zult zien dat je grote stappen vooruit hebt gezet.


Als je eenmaal je mindset hebt aangepast, kun je al je gedachten op papier zetten. Het fijnste is om alles eruit te gooien. Elke boze, verdrietige, verwijtende, onaardige gedachte schrijf je op. Het zal je een heleboel ruimte geven om daarna in oplossingen te gaan denken. Vaak loop je vast omdat het in jouw ogen factoren zijn die buiten jouw macht liggen. 


Als je alles op papier hebt staan, kun je een moment nemen om adem te halen. Maak een kopje thee en lees rustig door wat je allemaal dwars zit. Neem dan een ander vel papier en begin op te schrijven wat je wilt dat er gaat veranderen. Ook de dingen die je niet in de hand hebt schrijf je op je lijst. 


Als je ziet wat er voor mogelijkheden zijn en duidelijk hebt waar je naartoe wilt, zul je gemakkelijk de juiste beslissingen kunnen nemen. Ook zul je voelen dat je de situatie beter in de hand hebt. Het helpt om diep adem te halen terwijl je in oplossingen denkt. 


Voel je je soms overweldigd door wat er allemaal om je heen gebeurd, neem dan dagelijks de tijd om een meditatie te doen. Het hoeven maar 10 minuten te zijn, maar het zal een groot verschil maken in jouw perceptie van de werkelijkheid.


Door in jezelf de rust te creëren, kun je opbouwend en creatief te werk gaan. Geen enkel imperium is zonder tegenslagen tot stand gekomen. Probeer ook van de tegenslagen te genieten.


Met vriendelijke groet,Michelle van Jouw-Juweeltjes

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper BraceletStress Relieving Jasper Bracelet
70% korting

Stress Relieving Jasper Bracelet

€ 29,95 € 99,90
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products