De kracht van conversatie

We vergeten soms hoe belangrijk het voeren van een gesprek kan zijn. In deze tijd van internet en social media raken we gemakkelijk vervreemd van elkaar. Bak gezellig een cake en nodig een paar vrienden uit. Vraag iedereen de telefoon op vliegtuigstand in de gang te laten liggen.

Het klinkt misschien gek om dit van te voren te plannen, maar als je ziet hoe gewoon het lijkt te worden hoe iedereen naast elkaar in hun telefoontje zitten te staren, is dit geen slecht idee.

Je kunt afspreken om vooraf een onderwerp te bedenken of je kunt het eerste gesprek plannen en het gesprek vanzelf op gang laten komen. Neem je voor om geen oordeel te vellen over de mening van de ander en om geen roddelconversatie toe te laten.

Het mooiste is als je een probleem of een gevoel met elkaar kunt delen om mekaar te kunnen supporten. Het aankijken van elkaar tijdens het spreken creëert een verdieping in het gesprek en in de vriendschap of relatie.

Kies in het gezin voor een moment per week om een familiegesprek te doen. Neem hiervoor een spreekstaf, enkel degene die dit voorwerp in handen heeft mag spreken.

Laat iedereen een keer aan het woord. Het zal in het begin wat vreemd aanvoelen, maar als het gesprek eenmaal op gang is kun je een prachtige diepgang binnen je gezin creëren. 

Het is zo belangrijk om te praten met elkaar, laten we dit met ons allen verheffen naar een kunst. De kunst van het converseren.

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,

 

Michelle van Jouw Juweeltjes 

Roddelen heeft een hele lage frequentie en voegt geen enkele waarde toe. Iedereen doet zijn of haar best en vaak hebben we geen idee waar de ander doorheen gaat. Soms betekent dit dat we nieuwe mensen om ons heen mogen verzamelen. Mensen waarbij we echt onszelf mogen en durven zijn. Veel liefs, Michelle

Michelle JJ

Geen roddel en achterklap extreem beschadigd daardoor

Monique van Kuyk

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper BraceletStress Relieving Jasper Bracelet
70% korting

Stress Relieving Jasper Bracelet

€ 29,95 € 99,90
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products