De buikademhaling in Savasana

Pranayama, wat vrij vertaald 'het ontwikkelen van de levensenergie (prana)' betekent, is het bewust gebruiken van je adem om je levensenergie te beïnvloeden.

Voordat je in de yoga meer geavanceerde ademhalingsoefeningen gaat doen is het verstandig de buikademhaling of diafragma ademhaling te leren. Door deze te oefenen ontwikkel je cruciale spieren in je buik. Het verbetert de longcapaciteit en je middenrifspieren, waardoor je de optimale hoeveelheid zuurstof kunt opnemen.

Voor deze oefening gebruiken we Savasana, of wel de Lijkhouding. Je ligt op je rug met je armen langs het lichaam, maar legt een stevige rolkussen onder je knieën. Sluit je ogen, plaats één hand op je middenrif (buik), en de andere op je borst. Observeer de beweging van je handen die veroorzaakt wordt door de ademhaling.

Adem zo in en uit dat alleen de hand op je buik op en neer beweegt. Doe dit een aantal minuten met je volle aandacht. Het doel van deze oefening is niet te ontspannen in Savasana, zoals je gewoonlijk zou doen. De hand op je borst moet absoluut stil blijven liggen.

Richt je aandacht op je ademhaling en volg deze terwijl je in een meditatieve stilte blijft. Met regelmatige oefening leer je correct te ademen en je middenrifspieren te versterken.

Het diafragma is een platte spier die lijkt op een parachute. Deze ligt net onder je longen. Veel mensen ademen hoog in de borst, waardoor deze spier niet gebruikt wordt. Door deze oefening vaak te doen verminder je stress en kun je blokkades opheffen die de doorstroming van Prana beperken.

Doe het minstens 3 tot 5 minuten per keer. Ervaar een kalmte en helderheid die je helpt de dag met volle aandacht en waardering tegemoet te zien.

Carpe punctum, pluk de dag en leef met zwier,

 

Michelle van Jouw Juweeltjes

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper BraceletStress Relieving Jasper Bracelet
70% korting

Stress Relieving Jasper Bracelet

€ 29,95 € 99,90
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products