Overal is een oplossing voor!

Als je het soms niet meer ziet zitten, kan het zijn dat de oplossing vlak voor je staat. Je voelt je down en alleen. Neem een diepe ademhaling, alles kan best nog goed komen.

Wanneer we in de knoop zitten, is het handig eerst te bepalen wat je het "meeste" voelt op dit moment. Bedenk dat alles niet "this red hot minute!" opgelost hoeft te worden. Zodra ik me dit herinner, voel ik een klein beetje ruimte ontstaan. 

Ik geef je een aantal handvaten voor een instant oplossing. Zo kun je met kleine, maar gerichte stapjes uit het dal klimmen:

  1. Draaien je gedachten rondjes in je hoofd? Blijf je steeds over dezelfde onderwerpen malen? Pak dan pen en papier en schrijf op wat er in je hoofd omgaat. Geef niet zo maar op, neem je voor tenminste 1 of 2 bladzijden vol te schrijven. Je zal merken dat je meer objectief naar het onderwerp kunt kijken en dat overal een oplossing voor is.
  2. Ben je moe? Neem een dag of een middag vrij en ga gewoon een dutje doen. Geef toe aan je vermoeidheid. Een uitgeruste geest is een creatieve geest.
  3. Voel je je gestrest? Laat alles uit je handen vallen en ga een stuk lopen. Je komt terug met een heldere blik en een rustiger gevoel.
  4. Voel je je lui? Verminder schermtijd. Pak een boek, een instrument, een recept voor iets lekkers en doe iets leuks en constructiefs!
  5. Voel je je rusteloos? Ga in meditatie, zet een klokje voor 25 a 30 minuten of geniet van een geleide meditatie op YouTube. Zo vind je rust en ga je met de stroom mee.
  6. Ben je verdrietig? Ga naar de gym of ga een rondje hardlopen. Je lichaam voelt zich dan beter en zo kun je gemakkelijker met je verdriet omgaan.
  7. Ben je boos? Luister dan naar muziek. Zoek naar muziek van je jongere jaren. Nostalgie zet je boosheid op een lager pitje.
  8. Ben je opgebrand, burnt out? Lees dan. Pak ieder boek die je aandacht kan pakken. Een avonturenboek, een kinderboek, een inspirerend boek. Gun je geest een break. 

Wees lief voor jezelf, luister naar je lichaam en je emoties. Het leven is een geschenk en we mogen het hele spectrum van emoties doorleven.

Probeer het met zwier te doen. Als dat niet lukt, dan met trillende handen en tranen in je ogen. Weet dat iedere stap die je in de juiste richting zet beloond wordt door een liefdevol Universum

Jij mag er zijn en wij zijn blij met jou!

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,

 

Michelle van Jouw Juweeltjes

Als ik het soms niet zie zitten betekent niet dat ik het zal pikken
Hoop is bij mij onvoormijdelijk wordt ik weer blij

Jamal

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper BraceletStress Relieving Jasper Bracelet
70% korting

Stress Relieving Jasper Bracelet

€ 29,95 € 99,90
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products