Nieuwe Maan Ritueel

De nieuwe maan is het perfecte moment om krachtige intenties te zetten. Heb je ideeën of dromen, die je steeds voor je uitschuift of helemaal onderaan je lijstje plaatst, dan is nu het moment om ze te manifesteren.


Zorg dat je niet gestoord kunt worden en zet alles klaar om ten minste een uur voor jezelf te hebben. Haal een mooi schrijfblok in huis en mooie stiften of kleurtjes. Pak je kristallen en leg deze bij je meditatie plaats. Steek een kaarsje op en zet mooie witte bloemen in een vaasje. Je ruimte is nu klaar voor een nieuwe maan ritueel.


Ga rustig zitten en neem je tijd om een korte meditatie te doen. Zet een timer op 10 minuten en ga in kleermakerszit mediteren. Haal diep adem door je neus en adem uit door je mond. Stel je voor dat er wit licht vanuit het universum door je kruinchakra op het topje van je hoofd naar binnenstroomt en dat het langs alle zeven chakra's door je lichaam de aarde in stroomt.

Voel hoe je hier heel rustig en helder van wordt. Breng steeds je bewustzijn terug naar je ademhaling, als je merkt dat je afgeleid raakt. Als je 10 minuten voorbij zijn, visualiseer je het licht als een stralende bal om je hele lichaam heen. Vergroot deze bal om de hele ruimte waarin je zit te vullen met dit helende licht.


Pak dan je schrijfblok en stiften erbij en schrijf je diepste wensen en verlangens op. Probeer steeds meteen een volgende bulletpoint te zetten, zodat je getriggerd wordt om nog meer verlangens op te schrijven. Als je er tenminste 3 hebt (meer is natuurlijk altijd beter), neem dan je kleurtjes en trek lijntjes over de letters of teken mooie bloemen of andere beeltenissen die in je opkomen.


Neem hier alle tijd voor, stel je intussen voor hoe goed het zou voelen om al deze dingen of situaties reeds te hebben of te beleven. Zie en voel jezelf op de top van de Himalaya  of voel de wind in je haren als je op je scooter door Ubud (Bali) sjeest. Hoe meer je kunt genieten en beleven dat je dit doet, hoe krachtiger deze oefening is.


Sluit dit ritueel af door jezelf zaadjes te zien planten en weet dat de zaadjes  tijd nodig hebben om te groeien. Vergeet niet om iedere dag je dromen een beetje water te geven. Denk vaak aan je wensen en verwacht synchroniciteiten. Je kunt ook je wensen en dromen met de prachtige tekeningen die je hebt gemaakt in een mooie lijst plaatsen doen en er iedere dag even naar kijken.


Besteed energie aan je wensen en voor je het weet zijn je eerste dromen reeds uitgekomen en kun je opnieuw een nieuwe maan ritueel doen. We kunnen onszelf trainen om steeds het beste en het leukste te verwachten, door duidelijk te krijgen wat we graag willen. Het zit in ons, we moeten het ons enkel herinneren en het een klein beetje cultiveren. Neem het heft in eigen handen en creëer het leven waar je voor geboren bent! Happy New Moon!


Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,Michelle van Jouw Juweeltjes

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper BraceletStress Relieving Jasper Bracelet
70% korting

Stress Relieving Jasper Bracelet

€ 29,95 € 99,90
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products