Nadi Shodana een ademhalingstechniek voor kalmte

Vandaag wil ik een ademhalingstechniek met je delen die je iedere dag kunt doen voor meer kalmte en rust. Het is de Wisselende neusgat ademhaling, in Sanskriet bekend onder de naam Nadi Shodana PranayamaDeze oefening reinigt de energiekanalen in het lichaam, zodat de levensenergie (prana) beter kan stromen.

Ga in kleermakerszit zitten en haal drie maal diep adem. In door je neus helemaal tot onderin je buik, voel hoe je buik uitzet. Adem ook door je neus weer uit.

Leg dan je wijs- en middelvinger van je rechterhand op het middelpunt tussen je wenkbrauwen. Zo kun je afwisselend je duim op je rechter neusvleugel en je ringvinger op je linker neusvleugel plaatsen. Het idee is dat je inademt door je linker neusgat terwijl je je rechter neusgat dicht duwt.

Wissel dan van neusgat door je linker neusgat dicht te drukken en adem uit door je rechter neusgat. Adem dan weer in door je rechter neusgat en druk die daarna dicht om uit te ademen door het linker neusgat en dan weer in te ademen door hetzelfde neusgat. Wissel weer van kant.

Je kunt dit om te beginnen vijf minuten volhouden. Wissel steeds na een in- en uitademing van kant. Hierdoor breng je beide hersenhelften in balans en voel je je meteen een stuk kalmer.

Een ander voordeel van de Nodi Shodana is dat je meer zuurstof in je bloedbaan pompt. Dit helpt je ademhalingsapparaat en je zenuwstelsel. Ook kalmeert het de geest en helpt het een betere focus te krijgen. Hierdoor nemen angst en stress af. 

Doe deze oefening iedere ochtend om jezelf klaar te maken voor de dag. Je zal merken dat je je meer in balans voelt. Je kunt doordat je efficiënter werkt, meer gedaan krijgen in minder tijd.

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,

 

Michelle van Jouw Juweeltjes

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper BraceletStress Relieving Jasper Bracelet
70% korting

Stress Relieving Jasper Bracelet

€ 29,95 € 99,90
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
Uitverkocht

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90

Recently Viewed Products