Muladhara - het grondchakra

Graag licht ik vandaag het eerste chakra toe. In Sanskrit wordt dit chakra Muladhara genoemd, dit betekent wortel of ondersteuning. Het eerste chakra ligt in het perineum, aan de onderkant van je wervelkolom. De kleur is rood en het heeft als functie overleven en gronden. Het element dat erbij hoort is aarde.

De gevoelstoestand die bij het eerste chakra hoort is stilte, vastberadenheid en stabiliteit. De corresponderende lichaamsdelen zijn de benen, voeten, botten en de dikke darm. Als het chakra niet goed functioneert kun je last hebben van zwaarlijvigheid, aambeien, constipatie, ischias, degeneratieve artritis, anorexia nervosa en problemen met de knieën. 

 

Als alles in balans is werkt het eerste chakra automatisch. Het controleert mechanisch het innerlijke en uiterlijke milieu en of er dingen zijn die het voortbestaan van het organisme bedreigen. Zodra er een bedreiging is, neemt de programmering van het eerste chakra de touwtjes in handen en worden we geheel in beslag genomen door de behoeften van het lichaam.

Iemand die voortdurend problemen heeft met zijn gezondheid of voortdurend worstelt met de vraag of hij straks wel te eten zal hebben, zit volkomen vast op het eerste chakra niveau. Elk niet opgelost conflict, of dit nu fysiek, maatschappelijk of psychologisch van aard is, houdt het bewustzijn op dat niveau gevangen. 

Door je eerste chakra te helpen gronden, kun je betere leefomstandigheden voor jezelf creëren. Dit kan door te stampen, te springen of te joggen. Maak tijd voor een meditatie in de morgen of voor het slapen en probeer iedere dag een kleine work-out te doen. De edelstenen die je helpen om je eerste chakra in evenwicht te brengen zijn: Magnetiet, Robijn, Granaat en Hematiet (bloedsteen).

SHOP HIER: WIKKELARMBAND TIJGEROOG HEMATIET

 

Mooie uitleg…dank u wel!

Francine

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper Bracelet (Twee halen, één betalen!)Stress Relieving Jasper Bracelet (Twee halen, één betalen!)
70% korting
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products