Meteen naar de content

Volg ons!

20% KORTING van ons voor jou : LOVE20

info@jouw-juweeltjes.nl

Mala kettingen

Mala kettingen

Je hebt ze misschien al eens gezien, de prachtige mala kettingen. Wist je dat er 108 kralen in een mala zitten? Het nummer 108 wordt in het Oosten als heilig gezien. In sommige religies gelooft men dat er 108 niveaus op de reis van je ziel zijn. In andere religies associeert men het getal met de mogelijke verlichting door 108 ademhalingen op één dag te doen, terwijl men in diepe meditatie is.

De mala kralen werden traditioneel gemaakt om te worden gebruikt als hulpmiddel bij de meditatie. Er wordt dan een mantra herhaalt en door je vingers steeds één kraal op te schuiven kun je goed bijhouden hoeveel je er nog moet doen. Natuurlijk kun je ook per kraal een intentie zetten of een affirmatie herhalen. Dit zal je helpen je dromen te manifesteren.

 
SHOP DE AFRIKA TURQUOISE, TIJGEROOG, ONYX MALA HIER

Er zijn malas van 108 kralen, maar er bestaan er ook van 216 (dubbel) of 54 (de helft). De 108 kralen zijn ook gerelateerd aan de chakra`s (de zeven energiecentra in ons lichaam). Er zijn namelijk 108 energielijnen die verbinding maken met het hart waarbij wordt verondersteld dat een van deze de weg opent naar zelfrealisatie.

Zoals gezegd gebruiken we de mala kralen in meditatie en bij het chanten van je mantra. Er wordt gezegd dat je er 100 moet doen en dat de 8 voor de zekerheid zijn. zodat je er zeker genoeg gedaan hebt, mocht je er een overgeslagen hebben. Anderen brengen de laatste 8 als offer aan hun goeroe.

Velen kiezen ervoor hun mantra in het Sanskriet te reciteren, het oude schrift van India. In het Sanskriet alfabet zitten 54 letters. Het speciale hieraan is dat elke letter een vrouwelijke en een mannelijke versie heeft, in totaal dus 108. Ook heeft Shiva, een Indiase godheid, en vernietiger van al het kwaad 108 namen.  

Ik hoop dat je de volgende keer als je je mala draagt eraan denkt om per kraaltje iets moois te herhalen. “Ik hou van mij”, dat is een hele goede! Kies dan bijvoorbeeld Rozenkwarts of Labradoriet.

Ontvang 10% EXTRA KORTING op alle mala kettingen met kortingscode: "MALA10"

-BEKIJK ALLE MALA KETTINGEN HIER-

Laat een reactie achter

50.000+ tevreden klanten

Klantenservice reageert binnen 24 uur

SSL-beveiligde betalingen