Leer loslaten...

Het verliezen van een geliefde kan heel veel pijn doen. Het kan plotseling gebeuren of je kan het al een tijdje hebben zien aankomen. Hoe dan ook komt het aan als een schok.

Er zijn verschillende manieren van verlies. Gaat je relatie uit, verlies je je liefste vriendin aan haar nieuwste vlam of heb je te maken met een sterfgeval in je familie of vriendenkring. Iedere vorm van verlies mag er zijn.

Sommige mensen geven luid uiting aan hun verdriet, waar anderen juist in hun schulp kruipen. Hoe kun je het beste met je verdriet omgaan? Iets wat mij persoonlijk geholpen heeft zijn de ademhalingstechnieken van Wim Hof.

Je haalt hierbij 30 tot 40 keer diep adem en na de laatste uitademing wacht je zo lang mogelijk met het opnieuw inademen. Houdt deze inademing 15 seconden vast en start de volgende ronde. Je zult zien dat je vrij snel al rond een minuut zonder adem kunt. 

Herhaal dit drie rondes en je zult je meteen meer in balans voelen. Het is de bedoeling dit zittend of liggend te doen. Doe dit niet in bad of in het water. Je zult je namelijk duizelig kunnen voelen van de extra hoeveelheid zuurstof die je je lichaam in pompt.

Je lichaam zal door de extra hoeveelheid zuurstof meer alkaline worden. Dit maakt dat je positiever en helderder de wereld in kijkt. Het helpt je begrijpen dat alles is zoals het moet zijn. 

Ook zal je wanneer je overvallen wordt door het verdriet, eerder terug kunnen veren. Nadat je de eerste schok hebt verwerkt gaat het rouwproces in gang. Het rouwproces is voor iedere persoon anders. Wat heel belangrijk is, is om jezelf niet te vergelijken met een ander.

Heb je ineens weer vrolijke dagen, vier die dan. Het betekent niet dat je minder van de persoon houdt die je verloren bent. Het duidt erop dat je leert accepteren dat dit jouw nieuwe werkelijkheid is.

Laat je niet uit veld slaan, wanneer je ineens iets ziet of hoort dat het verdriet weer oprakelt. Het kan soms net op een moment zijn, dat je het niet verwacht. Onthoudt goed dat er een kwetsbaar stukje van jou is, dat op dit moment zo met het verlies om moet gaan.

Wees moedig en laat ook je verdriet zien aan degenen die je na aan het hart liggen. Zij zullen je met alle liefde willen aanhoren en bijstaan. Een van de lastigste dingen in het leven, is het vragen om hulp. Vooral wanneer je het echt hard nodig hebt.

Doe het toch en laat je verrassen door de warmte en mededogen die jouw omgeving je zal willen schenken. Het leven bestaat uit hoge pieken en diepe dalen, zonder het één kun je niet echt van het ander genieten.

Probeer het van een afstandje te bekijken en voor je het weet, zie ook jij het licht weer. Stuur de persoon waar je afscheid van hebt moeten nemen altijd liefde, wanneer hij of zij in je gedachten op komt. Zo zal je van je verdriet een waardevolle levensles kunnen maken.

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,

 

Michelle van Jouw Juweeltjes

 

 

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper BraceletStress Relieving Jasper Bracelet
70% korting

Stress Relieving Jasper Bracelet

€ 29,95 € 99,90
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products