Meteen naar de content

Volg ons!

Boven €75 = verzendkosten gratis

support@jouw-juweeltjes.nl

Kleurentherapie - Welke kleur maakt jou blij?

Kleurentherapie - Welke kleur maakt jou blij?

Wist je dat kleuren je kunnen helpen helen? Kleurentherapie helpt mensen om bv. uit een depressie te komen. Je weet vast wel hoe het voelt als je ergens bent en iemand met een fel roze shirt op je af komt lopen. Je ogen doen bijna pijn, maar je voelt een reactie op de kleur.

Kleurentherapie is een eeuwenoude geneeswijze die gebruikt wordt door de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland, de Maori’s. Elke  kleur heeft  een trilling. Schadelijke virussen en bacteriën worden bestreden door behandeling met een bepaalde frequentie. Denk aan een sopraan die een glas kan laten barsten door een hoge toon (frequentie) te zingen.

Wanneer ik me down voel, kies ik graag voor een felle kleur om mezelf een oppepper te geven. Het geel van de zon is zo positief en vanwege haar connectie met het derde chakra geeft deze kleur je extra energie. Het beste dat je kunt doen, als je niet lekker in je vel zit, is bewegen. Sta op en loop door de kamer, je mood wordt onmiddellijk beïnvloed

Iedere chakra heeft een kleur en daaraan verbonden een frequentie die in jou versterkt kan worden. Het eerste chakra is rood, gelinkt aan gronden, overleven en Zijn. Het tweede chakra is oranje, gelinkt aan emoties, seksualiteit en genieten. Het derde chakra is geel, gelinkt aan persoonlijke kracht en actie ondernemen.

Het vierde chakra is groen, het is gelinkt aan liefde en een gevoel van eenheid, het vijfde chakra is hemelsblauw, gelinkt aan zelfexpressie en reiniging. Het zesde chakra is nachtblauw en gelinkt aan het derde oog. Het zevende chakra is violet en is je connectie naar je hogere zelf.

Afhankelijk van je behoefte kun je de kleuren dragen die je ondersteunen bij wat je op dit moment nodig hebt. Het hoeft niet voor iedereen zichtbaar te zijn, als jij maar weet dat je het draagt en waarom. Het is de intentie die telt!

Je kunt ook matchen met de natuur, zoals in deze periode van de herfst kun je voor prachtige oranje, gele en bruin/rode kleuren kiezen. Deze kleuren vind je ook terug in onze sieraden, kies bv. voor Aarde Jaspis, Oranje Calciet of Tijgeroog. Het matchen met de natuur geeft je ook een gevoel van mee gaan op de flow. Meedeinen met de wind en met wat er ook op je pad komt.

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,

 

Michelle van Jouw Juweeltjes

Laat een reactie achter

50.000+ tevreden klanten

Klantenservice reageert binnen 24 uur

SSL-beveiligde betalingen