Hoe maak je een Visionboard

Wil je een positieve verandering in je leven teweeg brengen? Dan is het een goed idee om zelf de eerste stap te zetten. Waar veel mensen op stuk lopen, is het niet duidelijk hebben van een doel.

Een tool waar je veel aan kunt hebben is een visionboard. Het idee hierachter is om een beeld te creëren waar je naar kunt kijken om het in jouw werkelijkheid te manifesteren.

Wat heb je hiervoor nodig?

Zorg voor een aantal bladen of magazines die jouw interesse hebben. Daarnaast heb je een groot (A2) vel karton nodig, wat lijm en eventueel wat versierselen.

Ik vind het zelf fijn om te beginnen met een meditatie. Visualiseer jezelf in kleermakerszit ontspannen leunend tegen een eeuwenoude boom aan. Maak via je grondingskoord verbinding met moeder aarde. Je hele zijn vult zich met haar helende energie. Visualiseer jezelf ongehaast vol van sprankelende levensenergie. Zet een intentie en als je voelt dat je er klaar voor ben, open dan je ogen en begin te knippen.

Ieder plaatje waar je blij van wordt komt bij de "plak stapel" te liggen. Zorg dat je een gezellige pot thee en iets lekkers klaar hebt liggen om je geheel te wijden aan je toekomstvisie. Hou ongeveer 3 uur vrij om je helemaal eraan over te kunnen geven.  

Hoe specifieker hoe beter, wil je een vakantie aantrekken, plak dan plaatjes van je vakantie bestemming. Mocht je een geliefde willen aantrekken, kies dan een plaatje van een persoon die het dichtst bij je schoonheidsideaal komt. Dit is hét moment om alles uit de kast te halen. Doe nu geen water bij de wijn. Kies het beste van het beste. Wat wil je echt?

Iedere keer dat jij een beeld van jezelf kunt visualiseren met datgene wat je wilt, is een stapje dichter naar je doel. Hoe meer je gegrond en ontspannen bent hoe dichter je bij je diepste wensen kunt komen. Je zou jezelf nog weleens kunnen verrassen met de plaatjes die je uitkiest.

Wil je meer overvloed aantrekken, kies dan voor die dingen die graag zou willen doen als je dit bereikt hebt. Vergeet ook niet een gezonde levensstijl en een vrolijke omgeving aan te trekken. Zet je Visionboard op een goed zichtbare plek en droom lekker weg als je er naar kijkt.

Je kunt dit iedere drie maanden herhalen en er zelfs een terugkerende vriendinnen middag van maken. Zo kun je samen terugkijken op de visionboards en zien wat je allemaal hebt bereikt. Het kan soms lijken alsof je niet vooruit komt, maar met deze creatieve manier van visualisatie krijg je meer voor elkaar dan je verwacht.

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,

 

Michelle van Jouw Juweeltjes

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper BraceletStress Relieving Jasper Bracelet
70% korting

Stress Relieving Jasper Bracelet

€ 29,95 € 99,90
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products