Hoe kun je angst overwinnen?

Angst is een zeer sterke emotie, het kan je ervan weerhouden je dromen na te jagen of je zelfs verlammen. Ik wil je graag wat tools meegeven om er beter mee om te gaan.


Het eerste en allerbelangrijkste is, geloof in jezelf. Het kan zo gemakkelijk zijn om naar iemand anders te kijken en te denken dat zij zo geweldig zijn en zoveel weten. Maar de enige persoon waar jij jezelf mee hoeft te vergelijken, is jezelf van gisteren. Zoals planten en bomen groeien, zo groei jij ook.


Een andere manier om angst te overwinnen is door actie te ondernemen. Wanneer je bijvoorbeeld een rekening of de huur niet kunt betalen. Iets wat je volledig kan verlammen, onderneem actie. Pak de telefoon, bel je huisbaas en vertel ze over je situatie. Je zal verbaasd zijn hoeveel mensen je eerlijkheid appreciëren. Vertel ze dat je nu een x bedrag kunt betalen en dat je, als het weer beter gaat, de rest zal voldoen.


Angst kan ook minder zichtbaar zijn, angst om te falen bijvoorbeeld zal je niet toestaan je dromen waar te maken. Het kan ervoor zorgen dat je dag in dag uit op de bank blijft liggen in de hoop dat iemand op je deur klopt om je een kans te geven. Als het je droom is om in een orkest te spelen, begin dan met het zoeken naar een goede pianoleraar of vioolleraar. Het lijkt misschien een onmogelijke taak, maar elke stap die je zet in de richting van je droom, wordt beantwoord met drie stappen van je droom in jouw richting. Het universum staat altijd aan jouw kant!


Wanneer angst je echt in zijn greep heeft, probeer dan te dansen, doe wat squats, haal diep adem. Beweeg je lichaam, neem je verantwoordelijkheid en herinner jezelf eraan dat je een prachtig mens bent en dat de wereld geluk heeft dat jij bestaat!


Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,


Michelle van Jouw Juweeltjes

Leuk bericht. Ik hou ervan. Doe dit a.u.b. Vaker. Velen hebben in deze nare tijd een opsteker nodig. Groet Lenie

Lenie

Wat een prachtig geschreven stukje. Het is zo waar. Ik heb ook mijn angsten, maar daar kan ik zelf niets aan veranderen. Het is er mee leren leven elke dag opnieuw. En dat is waarom ik elke dag probeer “gewoon “ te leven en dat is voor mij al vele malen moeilijker dan dat iemand die niet zo ziek is als ik begrijpen kan. Ik overleef! En dat is al heel wat.
Met vriendelijke groet,
Patricia

Patricia

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper BraceletStress Relieving Jasper Bracelet
70% korting

Stress Relieving Jasper Bracelet

€ 29,95 € 99,90
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products