Hier en nu meditatie

Het afgelopen jaar is een jaar geweest waar we, als wereld, een hele nieuwe weg in zijn geslagen. Er worden regels opgesteld waar we ons aan moeten houden en waar we soms niet helemaal de logica van inzien. In verschillende landen gelden andere regels en iedereen heeft er een mening over. Je wordt overvallen door informatie van alle kanten en je doet je best positief te blijven.


Een hele fijne manier om de touwtjes in handen te houden is door in het hier en nu te leven. Als we in het heden zijn, zien we duidelijk dat het eigenlijk best goed gaat met ons. Ook al gaan de grote veranderingen om ons heen gewoon door. Als we stapje voor stapje ons leven leiden, kunnen we ons prima redden en er zelfs iets heel moois van maken.

 

Kijk zo min mogelijk naar de televisie en neem je voor elke dag tien minuutjes voor jezelf te nemen. Idealiter in de morgen, maar als je het in de morgen niet redt is voor het slapen gaan ook een goed moment. 

 

Zoek een plek in huis waar je ongestoord kunt zitten in een comfortabele kleermakerszit. Zet een timer voor tien minuten of een kwartiertje (afhankelijk van de tijd die je hiervoor wilt nemen), zodat je je geheel over kunt geven aan het moment.  

 

Voel hoe je rug zich recht en hoe je lichaam zich ontspant. Trek je kin een klein beetje in en luister naar de geluiden om je heen. Het kleine vogeltje dat al vrolijk tjilpt op de vroege morgen of bijvoorbeeld de stadsgeluiden. Dagelijkse geluiden die je bijna niet meer registreert. Deze geluiden kunnen juist heel ontspannend zijn.

 

Stem je af op je lichaam, waar zit de meeste spanning. Zit het meer in je nek en schouders of meer in je onderrug of benen. Breng rust in de gespannen lichaamsdelen door je voor te stellen dat het ontspant. De spanning die je onbewust vasthoudt laat los doordat je er je aandacht naar toe brengt.

 

Haal heel rustig en ontspannen adem en geniet van het moment dat je jezelf gunt. Oefen om echt in het nu te zijn. Alles loopt door, dat jij nu de tijd neemt om even uit die wervelwind van informatie te stappen heeft voor de buitenwereld geen effect.

 

Voel je gezegend dat je nu hier zit. Daadwerkelijk genietend van het moment en maak jezelf klaar om met aandacht en liefde de wereld in te stappen.

 

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier!

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper BraceletStress Relieving Jasper Bracelet
70% korting

Stress Relieving Jasper Bracelet

€ 29,95 € 99,90
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products