Het zesde chakra - Het chakra van het derde oog

Als we het over het zesde chakra hebben, gaat het over het meest intuïtieve chakra van de zeven hoofdchakra's. Je denkt aan iemand en die persoon belt jou. Of je voelt dat er iets gaat gebeuren en het gebeurt ook echt. Misschien heb je weleens meegemaakt dat je een idee hebt, waarbij je in alle helderheid ieder detail en stukje van het plan voor je ziet.

Als je zesde chakra in balans is kun je die briljante ideeën manifesteren in jouw werkelijkheid. Gebruik hiervoor de klank OHM uitgesproken als AUM en laat het geluid resoneren in je voorhoofd. Herhaal dit driemaal en voel de vibratie tussen je wenkbrauwen.

Ook wel bekend als het derde oog chakra, heeft dit chakra te maken met verbeelding, helderziendheid, visualisaties en het hebben van een grotere visie voor het leven. 

Het symbool van dit chakra bestaat uit twee lotusblaadjes die de fysieke en spirituele werkelijkheid representeren. Ook staat hier het Ohm symbool in en een cirkel met daarin een driehoek die naar beneden wijst. Deze staat symbool voor creatieve energie.

De naam van dit Indigo blauw gekleurde chakra in Sanskriet is Ajna, dit betekent 'Kennis schenkende Lotus' Wil je van deze kennis gebruik maken, leer dan aan het dagelijkse drama voorbij te gaan. Het beste is door in meditatie, je geheel los te maken van alle ruis in jouw beleving. 

Door jezelf regelmatig terug te brengen naar het huidige moment zal je het zesde chakra kunnen helpen. Als je steeds het verleden blijft herkauwen, wordt het lastiger iets nieuws aan te trekken. Wanneer je regelmatig vervalt in zorgelijke gedachten over je toekomst kun je de heldere visie van je derde oog niet toelaten.

Ga iedere dag even in het zonnetje zitten en laat het zonlicht je derde oog opladen. Mocht je niet veel zonlicht hebben, overweeg dan een vitamine D supplement van hoge kwaliteit te nemen. Draag Lapis Lazuli, Apatiet en Labradoriet  om dit chakra te ondersteunen.

Etherische oliën zoals Frankincense, patchouli, mirre, sandelhout, salie en citroen zijn goed voor het zesde chakra. Doe een paar druppels in je handen en inhaleer het aroma. Je kunt het ook direct op het derde oog aanbrengen. Soms is het nodig de etherische olie eerst met bijvoorbeeld sesam- of amandelolie te mixen om het op je huid te kunnen gebruiken.

Maak verbinding met de liefdevolle stem van je intuïtie, er zal een verdieping in je bewustwording plaatsvinden waardoor het leven een prachtige glans krijgt.

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,

 

Michelle van Jouw Juweeltjes

 

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper Bracelet (Twee halen, één betalen!)Stress Relieving Jasper Bracelet (Twee halen, één betalen!)
70% korting
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products