Het vijfde chakra - Het chakra van communicatie

Van de zeven hoofdchakra's is het vijfde chakra de brug tussen het fysieke en het geestelijke. Waar we met de eerste vier chakra's vooral bezig zijn geweest met het lichamelijke, gaan we vanaf dit chakra richting het spirituele. Namelijk: het communiceren (vijfde), het derde oog (zesde) en onze verbinding met het goddelijke (zevende). 

De Sanskrietnaam voor het vijfde chakra is "Vishuddha", dit betekent "Vooral Puur of Reiniging." Het staat voor de zuivering van onze gedachten, woorden en daden.  Zo kunnen we helder, eerlijk en met mededogen communiceren.

Het element dat bij dit chakra hoort is geluid. De corresponderende lichaamsdelen zijn de schildklier, kaak, nek, mond, tong en strottenhoofd. Als het chakra niet goed functioneert kun je last hebben van keelpijn, een stijve nek, verkoudheid, problemen met de schildklier of gehoorstoornissen.

Je keelchakra is het smalste deel van je lichaam en fungeert als een filter. Het kan soms gemakkelijker lijken om met de ander mee te praten of het conflict uit de weg te gaan. De werkelijke kracht van het vijfde chakra kan het best naar voren komen door je lager gelegen chakra's in balans te brengen.

In het eerste en tweede chakra leer je je eigen angsten te herkennen en overwinnen. In het derde chakra vind je je persoonlijke kracht en de moed om jezelf te uiten. Met je hartchakra in evenwicht kun je het vijfde chakra volledig inzetten om jouw waarheid liefdevol uiten

Het is ook het chakra van creativiteit, dus laat dit chakra vooral de artiest in jou ondersteunen. Dit kan door zang, dans, schilderen of bijvoorbeeld ontwerpen. Alles wat je hartje sneller doet kloppen is een geschenk voor het grotere geheel.

Wil je het vijfde chakra helpen, draag dan iets licht blauws om je hals. Denk bijvoorbeeld aan een zijden sjaaltje of een ketting. Ook oorbellen met een blauwe edelsteen helpen dit chakra. Turquoise, Lapis Lazuli of Amazoniet zijn hiervoor zeer geschikt.

Chanten, zingen, neuriën en hardop voorlezen zijn prachtige manieren om het vijfde chakra te openen. Ga eens rustig zitten en chant een paar minuten Ohm, dit zal je vijfde chakra eenvoudig in balans brengen.

Spreken is zilver, zwijgen is goud, maar op het juiste moment een zaadje planten, kan een wereld van verschil maken.

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,

 

Michelle van Jouw Juweeltjes

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper BraceletStress Relieving Jasper Bracelet
70% korting

Stress Relieving Jasper Bracelet

€ 29,95 € 99,90
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products