Het vierde chakra - Het chakra van het hart

Het middelste chakra van de zeven hoofdchakra's is het Hartchakra, ook wel Anahata genoemd. Het ligt precies in het midden van de borstkas en heeft als element lucht. Het is gelinkt aan het hart, de longen, de bloedsomloop en de Thymusklier.

De kleur van dit chakra is groen. De kleuren van de chakra's komen overeen met de kleuren van de regenboog. Rood voor het eerste chakra, oranje voor het tweede, geel voor het derde, groen voor het vierde, lichtblauw voor het vijfde, indigo blauw voor het zesde en paars voor het zevende. 

Omdat het hartchakra in het midden ligt is het ook de brug tussen het aardse en het hemelse of spirituele. Waar we leren gronden in het eerste, leren samenwerken in het tweede en leren ons eigen kracht te ontdekken in het derde, leren we in het vierde chakra alles met liefde te doen. En ook te vertrouwen op een hogere kracht, die ons op de een of andere manier leidt door onze dromen en onze intuïtie.

We leren ook in dit chakra liefde te ontvangen en liefde te geven. Het is uiterst belangrijk hier een gezond balans in te vinden. Wanneer het hartchakra uit balans is kun je geen grenzen stellen en geef je alsmaar toe en loop je langzaam leeg. Je kunt onzeker worden, jaloers en snel gekwetst.

Hoe zorg je goed voor je hartchakra? Wees lief voor jezelf. Geef veel liefde weg door bijv. liefdevolle gedachten te hebben over andere mensen. Oefen om het beste te zien in de ander. Ontwikkel en versterk je mededogen en begrip. Dit zal je helpen om meer liefde voor jezelf te voelen. 

Vind je het moeilijk, begin dan met vergeving. Vergeef jezelf dat je dit lastig vind. Vergeef de ander dat hij of zij jou niet meteen begrijpt. Laat een moment opname niet alles verpesten, maar blijf dicht bij je eigen gevoel. Draag een Rozenkwarts of een Amazoniet om dit chakra te helpen.

Ga vaak de natuur in en probeer zo veel mogelijk met blote voeten contact te maken met de aarde. Knuffel een boom en voel hoe deze machtige energie ieder jaargetijde heeft overleeft. Hoe de boom zijn bladeren verliest, maar steeds weer nieuwe bladeren en vruchten krijgt. Om ze dan opnieuw te verliezen.

Ga voor het slapen op een kussentje zitten. Haal diep adem door je neus en visualiseer het tot diep in je buik. Adem dan volledig uit en herhaal dit een paar minuten. Denk ondertussen aan je hart. Hoe voelt het, wat voelt het, wat wil jij het geven, wat wil het hart je schenken. Je zult merken dat je een connectie maakt met je hart, die er altijd is geweest, maar die misschien verwaarloosd is geraakt.

Na een week iedere avond een paar minuten met je hart te verbinden zul je merken dat je meer zelfverzekerd bent. Je bent trouw aan je eigen gevoel en vind het gemakkelijker om je waarheid te uiten. Het maakt je niet zoveel meer uit wat de ander er van vindt.

Je voelt je meer gegrond en bent in staat hartelijk om jezelf te lachen. Het leven is te mooi om er niet van te houden. Draag groen om je hartchakra te ondersteunen, eet groene groenten en drink groene sapjes. Hou je hoofd omhoog, zet je borst vooruit en stap vol liefde en humor de wereld in!

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,

 

Michelle van Jouw Juweeltjes

 

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper BraceletStress Relieving Jasper Bracelet
70% korting

Stress Relieving Jasper Bracelet

€ 29,95 € 99,90
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products