Het eerste chakra, het chakra van overleven

Je hebt vast weleens van chakra's gehoord, de zeven energie centra die langs je ruggengraat draaien. Van onder naar boven zijn de kleuren rood, oranje, geel, groen, hemelsblauw, indigoblauw en paars.

Ieder chakra heeft een bepaalde energie die je op verschillende manieren in het leven kan helpen. Hoe meer je over een chakra weet, hoe meer je het in je voordeel kunt gaan gebruiken.

Het eerste chakra staat voor het overleven en is rood. In Sanskriet heet dit chakra de Muladhara, spreek het eens hardop uit (Moeladhara) en concentreer je op het onderste stuk van je wervelkolom. Visualiseer een rode bal van energie die pulseert en draait.

Je wortelchakra maakt connectie met moeder aarde. De rode bal staat voor overleven, voor je eerste levensbehoeften. Voor je veiligheid, voedsel, onderdak en gezondheid. Ben je net onverwacht je baan verloren of is je relatie stuk gelopen? Goede kans dat je eerste chakra niet optimaal werkt.

Draag rood om je eerste chakra te helpen. Doe oefeningen om je te gronden, bijv. wandelen, rennen, springen. Alles wat je connectie met moeder aarde verstevigd.

Mediteer met eerste chakra stenen zoals: Rhodoniet, Rhodochrosiet, Rode Jasper, Hematiet, Onyx en Obsidiaan. Als je er voor kiest deze stenen te dragen, zullen ze je helpen om dicht bij je eigen gevoel te blijven.

Een andere manier waarop je kunt merken dat je eerste chakra niet goed werkt is doordat je het gevoel hebt niet vooruit te komen. Je zit te veel vast op je plek. Je bent bijna vastgeroest i.p.v. diepgeworteld.

Vind balans in het eerste chakra, stamp flink met je voeten of spring een paar minuutjes en ga daarna  in meditatie zitten. Houd een edelsteen in je hand of om je pols en stem je af op je eerste chakra. Vraag liefdevol of er iets is dat jij kunt doen om je eerste chakra te versterken en luister of er iets in je opkomt. 

Het kan lijken alsof je zomaar iets verzint, maar het kan ook echt voelen alsof je een openbaring ervaart. Vertrouw op je innerlijke stem en schrijf dit op. Voordat je daadwerkelijk tot actie overgaat kun je de test der testen doen. Vraag of dit jouzelf, je omgeving en de wereld ten goede gaat komen.

Door goed voor jezelf te zorgen, heb je meer positiviteit en liefde om door te geven! Jouw kennis en waarde is hard nodig in deze wereld.

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,

 

Michelle van Jouw Juweeltjes

 

Ik wil er meer over weten van betrokkenheid van liefde van man en vrouwhet vertrouwen

Ria

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper BraceletStress Relieving Jasper Bracelet
70% korting

Stress Relieving Jasper Bracelet

€ 29,95 € 99,90
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products