Het derde Chakra - Het chakra van vuur

Het derde chakra ligt tussen de navel en de zonnevlecht en heeft de warm gele kleur van een brandende zon. In Sanskrit heet het "Manipura" wat flonkerend juweel betekent. Het element dat erbij hoort is vuur en de functie van dit chakra is wil, macht en kracht

De gevoelens zijn lachen, vreugde en woede. De bijbehorende lichaamsdelen zijn het spijsverteringssysteem en de spieren. Bij slecht functioneren kun je bijvoorbeeld last hebben van een maagzweer, diabetes en hypoglykemie.

De eigenschappen wil, vitaliteit en zelfdiscipline vinden hun oorsprong in een positief zelfbeeld. Als we een goed zelfbeeld hebben, zijn we vol van zelfvertrouwen, assertief en levenslustig

Is het gevoel van eigenwaarde laag, dan worden we geplaagd door twijfel en zelfverwijt. Dit werkt als stuwdam en blokkeert de psychische energie die nodig is om iets voor elkaar te krijgen. Als er te veel stuwdammen zijn, raken we volkomen verlamd en eindigen we in een toestand van onbeweeglijkheid

Het kan zijn dat schaamte zich naar binnen heeft gewerkt. Schaamte is het tegendeel van een positief zelfbeeld. Het verlamt het middelste deel van het lichaam en zuigt alle energie eruit. De stroom van energie die van onderaf opstijgt wordt geblokkeerd en kleurt de mentale energie die van boven naar beneden stroomt. In plaats van naar buiten te bewegen, richt deze energie zich tegen het zelf.

Neem de tijd een meditatie te doen, waar je het derde chakra gezond en krachtig ziet draaien. Geef jezelf de tijd om er weer bovenop te komen, draag geel om je chakra te ondersteunen. Doorbreek het patroon, door bijvoorbeeld stil te gaan zitten als je overactief bent. Of door juist iets te gaan doen als je lui bent.

Zorg er ook voor dat je energie door gesloten circuits stroomt, opdat wat je uitzendt de kans heeft weer terug te komen. Laat deze energie niet onnodig vastzitten door weerstand tegen situaties die in feite heel belangrijk kunnen zijn voor je groei. Gebruik de stroom en de kracht van het tweede chakra om de wil in het derde chakra te doen ontbranden. 

Tijgeroog en Oranje Calciet zijn de edelstenen die je derde chakra helpen. Probeer alle chakra’s gelijk te laten draaien zodat alles meewerkt ten goede. Je verdient het om alles uit het leven te halen.

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,

 

Michelle van Jouw Juweeltjes

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper Bracelet (Twee halen, één betalen!)Stress Relieving Jasper Bracelet (Twee halen, één betalen!)
70% korting
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products