Een inleiding over de 7 chakra's

Het zou kunnen dat je wel eens gehoord hebt van de zeven chakra's, genoemd tijdens een yogales of in een meditatie. Het zijn gekleurde energiecentra gelokaliseerd langs je wervelkolom die van onder naar boven lopen.  

De kleuren van de chakra’s zijn o.a. gerelateerd aan bepaalde organen en gemoedstoestanden. Heel fijn als je weet dat je met een geel shirt aan meer energie naar je toe trekt en dus sneller het gras maait. Zit je vol met mooie dromen en dus soms iets teveel in je hoofd, kies er dan voor iets roods te dragen. Het eerste chakra helpt je te gronden en zo je ideeën in de praktijk brengen.

De chakra's kunnen te snel draaien (over-actief) of te langzaam (laks/apathisch) het beste is als er een balans tussen de draaiende schijven is. Wil je de chakra's een handje helpen, begin dan met gedurende de dag veel water te drinken. Zo kan je lichaam alvast wat beter functioneren. Het rechten van je rug en regelmatig jezelf richting de hemel uitstrekken helpt ook.
 

Ik zelf begin mijn dag met een zonnegroet, een yoga oefening waar je een serie asana's (yoga houdingen) doet om je lichaam te strekken. Het duurt maar 3 minuten en is zo fijn om te doen.

Daarna zit ik graag een paar minuten in stilte, met gekruiste benen en een rechte rug. Ik loop dan heel langzaam in gedachten de chakra’s langs. Het eerste chakra is rood en ligt aan de onderkant van je wervelkolom. Het tweede chakra is oranje en ligt net iets onder de navel. Het derde chakra is geel en ligt achter de solar plexus. Ter hoogte van je hart draait het vierde chakra, die is smaragd groen of roze. Het vijfde chakra vind je in je keel en is hemelsblauw. Het zesde chakra is indigo blauw, de kleur van een heldere nacht, gesitueerd tussen de ogen midden in het hoofd. Het zevende chakra is violet en draait in en op het topje van ons hoofd. Neem de tijd om elke chakra na te lopen en te visualiseren dat de schijfjes draaien. Als je voelt dat je chakra's draaien neem dan de tijd om drie diepe ademhalingen te nemen en breng je bewustzijn terug naar de kamer.  

SHOP HIER: Wikkelarmband Rhodoniet Imperial Jaspis 

Je kunt Rhodoniet dragen om de pijnappelklier te stimuleren. Het brengt alle chakra's op een lijn en verwijdert blokkades in de stroom van chakra-energie en is geschikt voor het genezen van emoties. Ook de Jaspis brengt alle chakra’s op één lijn en brengt orde in je persoonlijke energie.

Je zult je een heel stuk meer in balans voelen wanneer je de dag zo begint. Een rustige geest is een productieve geest. Het is zo fijn om jezelf wat tijd te gunnen, je ziet dan hoe kostbaar jouw tijd is en zal die effectiever in gaan delen. Ik wens je een hele leuke speurtocht in de chakra's toe. 

 

Prachtige site! Ik ben erg blij met de prachtige wikkelarmbanden, heb er nu 3 voor mijzelf gekocht en ook al voor vriendinnen. Ben erg blij dat ik jullie site gevonden heb! Veel succes met jullie prachtige handwerk!

Irma

superleuke site en mooie tekst!

jeannet

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper BraceletStress Relieving Jasper Bracelet
70% korting

Stress Relieving Jasper Bracelet

€ 29,95 € 99,90
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products