Een goede start...

Er zullen dagen zijn waar je vrolijk je bed uitspringt en er zijn dagen dat je liever blijft liggen. Als je je dag met goede zin begint, lijkt alles mee te zitten. De dagen die toch al moeizaam waren begonnen, gaan vaak traag en niet zo soepel

Een goede morgenroutine gaat je helpen om iedere dag de beste kans te geven. Zet vanaf nu een half uurtje eerder dan normaal je wekker. Zodra je opstaat ben je al een winnaar. Je hebt een half uur op je dag gewonnen.

Denk je dat je niet genoeg slaap hebt gehad? Ga dan ook een half uur eerder naar bed dan normaal. Het is even wennen, maar je zal zelfs al de nacht van te voren als winnaar je bed in stappen!

Neem 's ochtends als eerste een glas water met de sap van een halve citroen. Dit helpt het lichaam te cleansen en klaar te maken voor de dag. Citroensap zit vol met vitamine C en helpt zelfs voor een goede gezondheid van je tanden.

Doe dan de Vrikshasana (Boomhouding). Deze yogapose, die ik in een andere blog helemaal heb uitgeschreven, helpt je lichaam sterk te maken. Ook geeft het meer concentratie en balans. Doe elke kant een minuut.

Ga in kleermakerszit zitten en doe drie rondes van de Wim Hof Breathing. Dit kun je ook liggend doen. Het zijn dertig diepe ademhalingen, bij de laatste ademhaling adem je geheel in en dan geheel uit. Blijf helemaal leeg, zolang je kunt. Als je voelt dat je adem moet halen, adem je vol in en houdt de adem 15 seconden vast. Begin dan opnieuw en herhaal dit drie keer. Je zult je helemaal opgeladen voelen.

We zijn zo gewend om oppervlakkig te ademen, dat ons middenrif haast niet meer gebruikt wordt. Je zult merken dat je geestelijk beter in balans bent en  dat je minder snel een griepje krijgt. Je hele immuunsysteem krijgt hierdoor iedere dag een boost.

Je dag kan niet meer stuk, herhaal een mooie mantra terwijl je je ontbijt klaar maakt. Zoiets als: "I love myself, I am safe, all is well in my world!" of "Alles werkt altijd mee ten goede!" 

Een ochtend routine hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Het maakt jouw energie klaar voor een mooie dag. Neem zelf de verantwoordelijkheid voor hoe je de dag start en stap vol vertrouwen de wereld in.

Carpe puntum, pluk het moment en leef met zwier,

 

Michelle van Jouw Juweeltjes

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper BraceletStress Relieving Jasper Bracelet
70% korting

Stress Relieving Jasper Bracelet

€ 29,95 € 99,90
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products