Een goed begin...

Aan het einde van het jaar kijk ik graag terug en geniet van de mooie momenten. Ook zie ik ieder jaar weer duidelijk wat ik zou kunnen verbeteren aan mijzelf. Denk bijvoorbeeld aan het eerder opstaan, meer sporten, meer mediteren en meer creatieve hobby's starten. 

Vandaag hoop ik je te kunnen inspireren een aantal nieuwe voornemens te zetten die je daadwerkelijk wilt doen. Zoals bijvoorbeeld iedere morgen drie bladzijden te schrijven. Dit heb ik uit "The Artist's way" van de schrijfster Julia Cameron. Iedere gedachte die in je opkomt kun je opschrijven. Je legt zo de monkeymind het zwijgen op en creëert ruimte in je hoofd voor creatieve en opbouwende ideeën.

Elke morgen start ik met de ademhalingsoefeningen van Wim Hof. Je kunt dit eenvoudig op YouTube vinden en meedoen. Door dieper in te ademen, stuur je meer zuurstof je lichaam in. Iedere cel in je lichaam heeft hier baat bij. Je zult je positiever, meer in balans en fitter voelen.

Leer iets nieuws dit jaar! Je kunt denken aan een kookcursus, een schildercursus, een muziekklas of misschien wil je leren parachutespringen. The sky is the limit! Zet de intentie om de eerste stap in januari te zetten. Schrijf je in voor een klas en verrijk jezelf.

Veel mensen kopen met nieuwjaar een abonnement voor de sportschool. Maar weet je hoe leuk het is om te gaan hardlopen? Er zijn gratis apps beschikbaar om te starten met rennen. De "Start to run" app van Evy Gruyeart vind ik erg fijn. Zij leert je de eerste 5 km stukje bij beetje opbouwen. Het voelt zo ontzettend goed om je lichaam aan te zetten en om in de buitenlucht te zijn!

Leer jezelf aan een half uurtje te mediteren voor het slapen gaan. Zo vermijd je schermtijd voor je ogen, wat ook je melatonine gehalte ten goede komt.  Probeer iedere avond om dezelfde tijd naar bed te gaan. De regelmaat, de mindset en de diepere nachtrust helpen je de volgende dag veel beter starten…

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,


Michelle van Jouw Juweeltjes


Heb jij al leuke voornemens voor 2023? Laat het ons weten via de comments!👇

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper Bracelet (Twee halen, één betalen!)Stress Relieving Jasper Bracelet (Twee halen, één betalen!)
70% korting
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products