Gezondheidsvoordelen van rode groenten en fruit

Wist je dat de kleur van de voedingsmiddelen die je tot je neemt een belangrijke boodschap overbrengt? Over het algemeen geldt: hoe meer kleuren planten je eet, hoe meer ontstekingsremmende, ontgiftende en helende stoffen je binnenkrijgt.

Het is de taal van het plantenrijk, probeer dus een scala aan kleurrijke plantaardige voedingsmiddelen in je dieet op te nemen.

Deze voedingsmiddelen behoren tot de beste medicijnen voor je gezondheid, dankzij hun krachtige fytonutriënten (plantaardige voedingsstoffen) en antioxidanten.

De volgende keer dat je boodschappen doet, kijk dan welke kleuren je koopt en probeer een nieuwe groente te introduceren in je maaltijden voor die week.

Rode groenten en fruit zoals appels, aardbeien, granaatappels, kersen, rode kool, rode uien, bieten, radijsjes enzovoort, zijn rijk aan fytochemicaliën.

Fytochemicaliën zijn stoffen die in bestanddelen van plantaardige voedingsmiddelen zitten. Het woord ‘fyto’ is dan ook afgeleid van ‘plant’. Deze stoffen hebben een positieve uitwerking op de gezondheid van het menselijk lichaam door de biologische activiteit.

De fytochemicaliën die in de rode groenten en fruit zitten zijn onder andere anthocyanen (natuurlijke anti-aging), carotenoïden (een regulerende werking op de celgroei en -proliferatie), lycopeen (kan vrije radicalen uitschakelen), quercetine (natuurlijke anti-oxidant). Zij hebben een positieve werking op de algemene antioxidantwerking, weerstandsverbetering en een ontstekingsremmende werking.

Kies voor zo min mogelijk bewerkt voedsel, ook wel life food genoemd. We kunnen misschien niet allemaal veganistisch gaan, maar een gebalanceerd dieet is al een grote stap in de goede richting.

Is de houdbaarheidsdatum in het jaar 2030, dan kan je ervan uitgaan dat het niet al te gezond voor je zal zijn. Ook eten met een halve pagina aan ingrediënten zou je beter in het schap kunnen laten staan.

Hoewel het misschien lijkt alsof het een hele omslag zou zijn om beter te eten, is het vaak een kleine verandering. We kiezen vaak voor hetzelfde, dus zodra je het om hebt gezet naar een gezondere versie kun je in het vervolg voor de betere versie kiezen.

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,

Michelle van Jouw Juweeltjes

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper Bracelet (Twee halen, één betalen!)Stress Relieving Jasper Bracelet (Twee halen, één betalen!)
70% korting
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products