De kunst van het luisteren

Als je echt leert luisteren, zul je merken dat er veel te leren valt. Er zijn bepaalde geluiden waar je niet blij van wordt of die je meteen chagrijnig of depressief maken.

Denk aan schreeuwende mensen in je buurt of mensen die de hele tijd over andere mensen praten. Roddelen is een lage frequentie en is eindeloos. Je zult er een hele avond mee kunnen vullen, maar er niets mee vooruit komen. Uiteindelijk doet iedereen zijn of haar best. Een goede vuistregel is of je opbouwend kritiek kunt leveren en de persoon zou kunnen helpen.

Bescherm jezelf tegen negativiteit. Ontdek wat er op dit moment niet met jou vibreert. Je kunt dan kiezen om minder tijd met deze persoon door te brengen of minder vaak naar dit specifieke tv programma of radiozender te luisteren.

Leer ook echt luisteren naar je lichaam. Als je lichaam na het eten van een vette hap helemaal moe en lusteloos is, kun je dit minimaliseren tot 1 keer in de twee weken. Je lichaam zal er dan sneller bovenop zijn. Kies in de tussentijd voor wholesome food, dus eten dat heel dicht bij de oorspronkelijke vorm is klaar gemaakt.

Het eerste wat je moet doen om beter te luisteren, is minder praten. Je kunt pas luisteren als je niet zelf de hele tijd aan het woord bent. Wanneer je zelf een bepaalde rust kunt ervaren als er stiltes vallen tijdens een gesprek.

De meeste mensen zitten erg vol in hun hoofd, in de momenten dat er stilte valt kunnen de diepste gesprekken ontstaan. Oefen jezelf in het niet veroordelen van de ander. Het is niet gemakkelijk, maar als je leert dat iedereen een stukje van de waarheid heeft, zal je er zelf beter van kunnen worden.

We kunnen het met elkaar oneens zijn, maar toch vrienden zijn. Zodra we meer open kunnen staan voor de mening van de ander zal er een collectief verhoogde vibratie ontstaan.

Luisteren is een kunst, leer genieten van de stilte, van de natuur, van je innerlijk stem en misschien zelfs van de zachte fluistering van je beschermengel, die altijd het beste met je voor heeft.

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,


Michelle van Jouw Juweeltjes

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper BraceletStress Relieving Jasper Bracelet
70% korting

Stress Relieving Jasper Bracelet

€ 29,95 € 99,90
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products