De zachte kracht van mudra's

Je hebt misschien weleens gehoord over mudra's als je in een yogaklas zat. Mudra's zijn een speciale manier van je vingers zetten tijdens bv. meditatie.

Iedere afzonderlijke combinatie van de vingers heeft een bepaalde betekenis en versterkt hierdoor de intentie die je zet voor je meditatie. Het is ook goed te gebruiken als je ergens moet wachten of je ergens mentaal op wilt voorbereiden.

Apan Mudra

Zet de topjes van je duim, middelvinger en ringvinger tegen elkaar aan, doe dit met beide handen. En leg deze op je schoot. Dit kun je tussen de 5 tot 45 min doen of 3 maal daags 15 min.

Deze mudra ondersteunt de lever en de galblaas. Het helpt bij de verwijdering van afval- en gifstoffen uit het lichaam en bij het elimineren van urineproblemen.

Het heeft een balancerend effect op de geest, die sterk afhankelijk is van een goed functionerende lever. Het geeft ons geduld, sereniteit, vertrouwen, innerlijk evenwicht en harmonie.

Prithivi Mudra

Zet de topjes van je duim en ringvinger tegen elkaar, doe dit met beide handen. Dit kun je zo lang als nodig is doen of 3 maal per dag 15 min.

Deze mudra kan een energietekort in de wortelchakra opheffen. Of je je psychisch of lichamelijk sterk en vitaal voelt, hangt grotendeels af van deze energie.

Ik gebruik het als ik me onzeker voel en innerlijke stabiliteit en zelfverzekerdheid nodig heb. Bovendien stimuleert het je lichaamstemperatuur, de lever en de maag.

Gebruik bovenstaande mudra's om je energie in evenwicht te brengen. Als je merkt dat je hier baat bij hebt kun je op onderzoek gaan naar meer mudra's of laat me in de reacties weten waar je behoefte aan hebt!

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,Michelle van Jouw Juweeltjes

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper BraceletStress Relieving Jasper Bracelet
70% korting

Stress Relieving Jasper Bracelet

€ 29,95 € 99,90
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products