Chinees Nieuwjaar: Het jaar van hoop!

Op 22 januari 2023 start het Chinese Nieuwe jaar in het teken van het Water Konijn. De Chinese astrologie gaat uit van een cyclus van twaalf jaar en is gebaseerd op de maankalender

Volgens de legende nodigde Boeddha op zijn sterfbed alle dieren uit om afscheid te komen nemen. Slechts twaalf dieren kwamen opdagen. Als dank gaf hij hen een eeuwige plek in de Chinese dierenriem.

De dierentekens zijn Rat, gevolgd door de Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Geit, Aap, Haan, Hond, Varken. Daarnaast wordt er in de Chinese astrologie rekening gehouden met elementen, zoals water, aarde, lucht, hout en metaal.

Sommige dieren klinken in onze Westerse oren mooier dan andere. Mensen willen vaak liever een Draak zijn dan bijv. een Rat. In de Chinese astrologie is dit niet zo. Elk dier is juist een symbolisch archetype en vertegenwoordigt een bepaalde gedragsuiting. Elk teken heeft bovendien een specifieke en essentiële plek in de balans van het Universum.

Het Chinees Nieuwjaar is het belangrijkste feest in China en Azië. Het wordt  gezien als een nieuw jaar vol nieuwe mogelijkheden, uitdagingen en energie. De Chinezen vieren 2 weken feest. Uitgebreide familiebijeenkomsten waar samen gegeten wordt en eeuwenoude tradities spelen een grote rol.

Zo steken ze vuurwerk af om boze en kwade geesten af te weren en te verjagen. Bovendien wordt er veel wierook gebrand om contact te maken met de goden en ze te eren.

Iedereen draagt rode kleding en huizen worden versierd met rode lantaarns. De kleur rood staat namelijk voor geluk en voorspoed. Tot slot wordt er veel gedanst. Zo zijn er verschillende draken- en leeuwendansen te zien in verschillende steden.

Het Jaar van het Konijn wordt in de Chinese astrologie geassocieerd met voorspoed, welvaart en groei. Dit kan een positief effect hebben op de economie en het zakenleven.

Het Water Konijn staat voor rechtvaardigheid, eerlijkheid en integriteit. Het element water staat voor het stromen, "going with the flow", emoties en helderheid.

Het nieuwe jaar wordt gevierd op basis van de tweede of derde nieuwe maan na de winterzonnewende. Dit jaar viel dit in het teken van de Waterman. Een prachtige tijd om nieuwe intenties te zetten.

Geniet van het nieuwe jaar, geloof in jezelf en beweeg mee met al het moois dat het universum voor je in petto heeft!

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,

 

Michelle van Jouw Juweeltjes

 

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper Bracelet (Twee halen, één betalen!)Stress Relieving Jasper Bracelet (Twee halen, één betalen!)
70% korting
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products