Chakra meditatie

De zeven energiecentra in je lichaam, houden je energie in balans. Het belangrijkste is dat ze alle zeven op hetzelfde niveau draaien. Als je het gevoel hebt dat je niet helemaal lekker in je vel zit, zou je er voor kunnen kiezen een chakra meditatie te doen.
Ga hiervoor in kleermakerszit op de vloer zitten of op een stoel met de voeten stevig op de grond. Stel je een koord voor die je hoofd rechttrekt richting de hemel en voel hoe je wervelkolom zich zachtjes rechttrekt. Rol je schouders rustig naar achteren en dan naar voren. Neem de tijd om te voelen hoe je schouders zich ontspannen. Met je rechte rug en je schouders naar beneden, van je oren af, stel je je een koord voor die vanaf je stuitje naar het centrum van de aarde loopt. Voel hoe gecentreerd je lichaam op dit moment is en blijf hier even met je aandacht.
 
Stel je dan een rode bal voor die aan de onderkant van je wervelkolom draait. Voel hoe deze bal groter en krachtiger wordt door alleen je aandacht ernaar toe te brengen. Maak hem in gedachten groter en dan weer kleiner. Eindig met een bal ter grote van een tennisbal. Laat deze vrolijk draaien en voel je gegrond en geborgen.
 
Stel je dan een oranje bal voor, deze is gelegen net onder de navel. Voel ook hier hoe de bal groter en krachtiger wordt. Neem de tijd deze oranje energie te voelen, het chakra van emoties. Maak hem groter en kleiner en als je voelt dat je er klaar voor bent visualiseer je de energie ter grote van een tennisbal.
 
Doe dit ook met een gele bal, de kleur van de zon, ter hoogte van je solar plexus, net onder je borstbeen. Deze staat voor het derde chakra, het chakra van je eigenwaarde. Voel de energie, speel met het groter en kleiner maken en laat hem dan ter grootte van de tennisbal vrolijk draaien.
 
Het vierde chakra, ter hoogte van je hart, het chakra van de liefde, voor jezelf en voor de ander, heeft een groene kleur. De kleur van Smaragd of Jade. Maak deze energiebal groter en kleiner en eindig in de grootte van de tennisbal.

NIEUW: WIKKELARMBAND JASPIS - CHAKRA HART

Het vijfde chakra bevindt zich in de keel, en is blauw, als de hemel op een zonnige dag, het chakra van zelfexpressie, het liefdevol uiten van je waarheid. Deze energiebal maak je weer groot als een bowlingbal en dan weer klein als een pingpongbal en uiteindelijk draait hij vrolijk op de grootte van een tennisbal.

Het zesde chakra is de kleur van een prachtige nachtlucht, indigo blauw. Deze is gelegen tussen je ogen, in het midden van je hoofd. Het chakra van buitenzintuiglijke waarneming. Neem alle tijd om je derde oog te vergroten en te verkleinen. En eindig op het formaat van de tennisbal. Vrolijk en positief.
 
Het zevende chakra is paars en is je kroonchakra, je verbinding met de hogere krachten. Neem ook hier je tijd voor en voel hoe je gesteund wordt door het universum, je voorouders en je gidsen.
 
Als alle zeven chakra vrolijk draaien, weet ik zeker dat je de dag met een evenwichtige vrolijke energie zult genieten. Het is fijn om dagelijks deze meditatie te doen, zeker als je in een periode van grote stress zit. Het hoeft in totaal maar 10 minuten te duren, maar je mag er zeker ook een half uur over doen.

-SHOP ALLE CHAKRA JUWEELTJES HIER-

Wauw..mooi…deze ga ik zeker uitproberen😃

Linda

Hallo ik zou graag weten of het nikkel vrij is.
Gegroet Janique

vandriessche

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper BraceletStress Relieving Jasper Bracelet
70% korting

Stress Relieving Jasper Bracelet

€ 29,95 € 99,90
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products