Een dieper bewustzijn

Kan jij je iets voorstellen bij het bewustzijn? Uit het boek Een Nieuwe Aarde (De uitdaging van deze tijd) van Eckhart Tolle, maak ik op dat het bewustzijn iets is dat we daadwerkelijk zijn. Het klinkt misschien wat zweverig, maar vandaag ga ik je uitleggen hoe het je echt vooruit kan helpen.

Het ego is een stukje van onszelf dat zich altijd wil meten met een ander. Je bent beter of slechter, hebt meer of minder. Waar het de ego eigenlijk om gaat is dat je niet tevreden bent met wat er daadwerkelijk is.

Je zult je misschien beter voelen omdat iemand een kleinere auto rijdt dan jij of een minder mooi lichaam (in jouw ogen) heeft dan jij. Maar als je eens goed gaat kijken naar waarom je jezelf vergelijkt, kun je uitkomen op het besef of bewustzijn dat er een stukje van jou is dat dit denkt.

Het is een bodemloze put van vergelijkingen die jij kunt maken. Je kunt jezelf identificeren met deze "waarheid" of je kunt het herkennen als zijnde een gedachte die voorbij komt in jouw hoofd. 

Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld, road rage, waar je ontzettend boos kunt worden op een andere bestuurder omdat hij te langzaam rijdt of te scherp de bocht neemt naar jouw mening. Mensen kijken elkaar woedend aan en schudden met hun vuisten naar elkaar. 

Op dit moment is het ego aan het roer, jij bent degene die weet hoe het moet en de ander weet niks. Natuurlijk is dit niet de waarheid en vaak als je echt nadenkt, heb je zelf ook dagen gehad dat je geen haast had en lekker op je gemakje aan het verkeer deelneemt.

Het bewustzijn komt in het spel als je leert herkennen dat je ego met je op de loopt gaat. Ben jij in staat om de gedachtestroom te stoppen? Zodra je het herkent als zijnde een gedachte die je eenvoudig kunt inwisselen voor een liefdevolle heb je jouw bewustzijn ingezet.

Ieder nu-moment die je hebt, kun je voor bewustzijn of voor ego-denken kiezen. Het leven zal een stuk gemakkelijker worden als je bewust kiest voor het accepteren van het perfecte nu. Zolang je je verzet tegen wat er is (door het ego zijn gang te laten gaan) verlies je de mogelijkheid om echt te genieten van het moment.

Alles gebeurt met een reden, je wordt gedragen door het universum. Probeer zo bewust mogelijk te leven. Zodra je voelt of merkt dat je oordeelt en dat je er aan vast wilt blijven houden, weet je dat een stukje van jou (het ego) het heft in handen heeft. 

Maak je los van deze identificatie en lach om jezelf. Geef toe of laat los, maar blijf niet in die starre energie zitten. Je hoeft het niet eens uit te leggen, maar wees bewust. 

Weet dat jij door je bewustwording ook het collectieve bewustzijn meer ruimte geeft, om zich bewust te worden van een bepaalde eenheid, in plaats van lijnrecht tegenover elkaar te staan.

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,

 

Michelle van Jouw Juweeltjes

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper BraceletStress Relieving Jasper Bracelet
70% korting

Stress Relieving Jasper Bracelet

€ 29,95 € 99,90
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products