Asanas voor de Herfst

Vandaag deel ik drie yoga houdingen of Asanas voor de herfst met je. Wat hierbij de hoofdrol speelt is het aarden. Wanneer het seizoen verandert, is het verstandig om jezelf iedere dag even te gronden.

Doe dit eenvoudig door de  Berghouding (Tadasana) in te nemen. Zet je voeten naast elkaar, de grote tenen raken elkaar en de hielen staan iets uit elkaar, zodat je voeten een rechthoek vormen. Til de bal van je voeten iets op en strek je tenen. Laat ze rustig landen en verdeel het gewicht gelijk over je voeten. Voel nu een stevige basis van de voeten in contact met de grond.

Schommel voorzichtig van voor naar achter. Voel je hele voet, vanaf je hiel tot aan je grote teen. Geniet van dit gevoel, laat je schouders hangen, open je borst, til je hoofd op, alsof je vanaf het topje van je hoofd gelift wordt door een onzichtbaar draadje. Voel een lichte strekking ontstaan waardoor je ruggengraat rustig wordt gerekt. 

Blijf ongeveer 30 seconden tot 1 minuut in deze houding.

Richt je aandacht op een punt niet al te ver voor je. We gaan nu verder met de Boomhouding (Vrksasana) Breng hiervoor je gewicht naar je linkerbeen, dit is het fundament, dus maak het sterk. Je rechterbeen komt al iets omhoog, breng dan je rechtervoet naar de binnenkant van je linkerbeen. Gebruik hier gerust je handen voor indien nodig. Je rechterknie wijst naar buiten.

Breng nu beide armen boven je hoofd. Verstrengel je handen en strek je zo ver mogelijk uit. Hou je schouders laag. Na een aantal ademhalingen laat je je rechterbeen zakken en herhaal je deze oefening aan de andere kant.

"Be like a tree and let the dead leafs drop" - Rumi

Stel je tijdens deze asana voor dat je een boom bent, laat los! Laat je onzekere gedachten los, twijfel niet langer aan jezelf. Hou op met het altijd de ander naar de zin te maken. Zet jezelf eens voorop. Vereenvoudig je schema, wat vind je echt leuk en belangrijk. Laat al het andere los.

De laatste van de herfst asanas is de Neerwaartse hond (Adho Mukha Svanasana). Ga hiervoor op handen en knieën zitten. De knieën staan iets uit elkaar recht onder de heupen. De handen staan onder de schouders, de vingers zijn gespreid en de wijsvinger wijst recht vooruit.

Krul je tenen op de grond en duw op een uitademing de billen omhoog en naar achteren, zodat je stuit ver omhoog reikt. Strek je armen en benen. Lukt het niet meteen de benen helemaal te strekken, laat de knieën dan een beetje gebogen.

Duw je hielen naar de grond, ze hoeven niet per se de grond te raken. Je hoofd is nu tussen je armen. Het ligt nu lager dan het hart, dit geeft je een kans om je hart te laten spreken. Hou dit ongeveer 3 minuten vol en ga dan weer terug op je knieën. Laat je armen voor je liggen en laat je hoofd rusten op de mat. Dit noemen we Kindhouding (Balasana).

Ieder jaargetijde heeft haar voordelen, zodra je leert loslaten maak je ruimte voor nieuwe verrassingen. Net als iedere boomstam een groeiring erbij krijgt, wordt ook jij elk jaargetijde een betere versie van jezelf!

Carpe punctum, pluk het moment en leef met zwier,

 

Michelle van Jouw Juweeltjes

*Bestsellers*

Stress Relieving Jasper Bracelet (Twee halen, één betalen!)Stress Relieving Jasper Bracelet (Twee halen, één betalen!)
70% korting
Rhodonite Positivity BraceletRhodonite Positivity Bracelet
62% korting

Rhodonite Positivity Bracelet

€ 29,95 € 79,90
Black Beauty Onyx BraceletBlack Beauty Onyx Bracelet
61% korting

Black Beauty Onyx Bracelet

€ 34,95 € 89,90
Healing Heart of RhodochrositeHealing Heart of Rhodochrosite
55% korting

Healing Heart of Rhodochrosite

€ 34,95 € 77,90

Recently Viewed Products